Time Out Barcelona
Time Out Barcelona 21.2.2008
Descobreix els estrangers que millor s’ho munten
«Parlo de marranades a l’escenari, però em fa vergonya obrir la boca al banc»
Por escènica a demanar tanda
Rachel Arieff: còmica i mestra de cerimònies de l’Antikaraoke
Qui podia ser capaç de convertir el dilluns — «una putada» com a dia per muntar un xou — en sortida nocturna obligada? Qui podia convertir una cosa tan rònega com el karaoke en un imperdible setmanal? Només Rachel Arieff, la dona més divertida de Barcelona, que es va inventar l’Antikaraoke, el karaoke underground de cada dilluns al Sidecar, «el CBGB de Barcelona», com a resultes de «la sensació de soledat que tenia com a artista» quan va arribar a una ciutat sense tradició de stand-up comedy. Perquè, «que agafin un actor o una celebrity i els posin a recitar un monòleg que ha escrit un equip de guionistes, això no és stand-up comedy», tot i que Rachel afirma haver conegut el Lenny Bruce català, «un escombraire de la Catalunya profunda».
Abans d’establir-se a la plaça Reial, l’Antikaraoke va néixer al Llantiol, el cafè-teatre del Raval, on cada primer dijous de mes Rachel perpetra el seu xou Cómo ser feliz todo el tiempo, un espectacle amb moments estel·lars com el descobriment d’El Peque, una botiga de Barcelona que és cuchillería-juguetería. «Totes dues coses alhora!», remarca Rachel, amb els ulls molt oberts, a qui una de les coses que més agrada dels catalans són les seves «contradicciones atòmiques», materializades de manera extrema en el binomi d’El Peque.
El seu trauma barceloní: «quan vaig al banc o a correus i en entrar s’ha de dir: <<l’últim?>> Això és totalment xocant per a una persona d’ Amèrica! Quan allà entres en un lloc públic no parles amb ningú o et clavaran una navalla perquè vol dir que ets un psicòpata. Jo, que parlo de coses marranes a l’escenari… em va costar mesos superar la por escènica de parlar al banc!» -Marta Salicrú